Project Keep Dreaming

Project Keep Dreaming

'Omdat elk kind een plek verdient om te dromen'

Dromen zijn magische avonturen die je beleeft als je diep in slaap bent. In je dromen kan en mag alles, er bestaan geen grenzen. Maar je kan ook dagdromen, mijmeren en fantaseren over wat was en misschien ooit nog komen gaat.

Wij vinden dat elk kind een plekje verdient om te dromen. Juist als je geen thuis hebt en onderweg bent naar een ander leven.

Daarom maken we droomdekens, om kinderen op de vlucht te laten voelen dat we weten dat ze er zijn, dat we ze zien. Samen creëren we een eigen plekje om veilig weg te dromen naar een wereld waar alles mogelijk is.

Wat doet project Keep Dreaming?

We bieden (basis)scholen in Nederland gratis het 'Keep Dreaming' droompakket aan. Met dit digitale pakket kunnen docenten en begeleiders aan de slag met het thema 'kinderen op de vlucht' en 'dromen'. Dit doen we aan de hand van een speciale 'maak en praatplaat' voor in de klas. Na het kijken van de award winning documentaire 'Hallo, Salaam' wordt er voorzichtig gefilosofeerd over wat het betekent om te moeten vluchten, waarin we op elkaar lijken en wat de ander nodig heeft. Uiteindelijk maken de kinderen samen een unieke droomdeken.

Maar bovenal bieden we de kans om samen de handen uit de mouwen te steken en mee te doen aan deze landelijke beweging van bewustwording. De kans om een ripple te creëren van Nederland tot aan Lesbos, omdat het kan.

Omdat het moet.