Project Keep Dreaming groot succes!

Project Keep Dreaming groot succes!

Na maanden van inzamelen was het dan eindelijk zover! Steijn en Ebel Jan gingen samen met een goede vriend terug naar Lesbos om de Kinderen van Moria te verrassen met kadoos!

2400 kadoos uitgedeeld!

"Is he your son? Yes…” zeg ik trots.

Al spelend en voetballend maakt Steijn contact met de vrijwilligers van Team Humanity. Vrijwilligers die allemaal in de jungle van kamp Moria wonen. 
Snel vindt Steijn zijn draai in het Hope and Peace centre  van Salam Aldeen en helpt hij waar hij kan.

Afgelopen week waren we op Lesbos om meer dan tweeduizend kadoos uit te delen aan de kinderen van Moria. 
Zaterdagochtend als de vracht arriveert staat hij naast me om samen de handen uit de mouwen te steken; tillen, uitpakken, sorteren.
Zodra de eerste moeders en kinderen uit het kamp binnenkomen maakt hij vanuit een kinderlijke rust en vertrouwen het eerste contact met de kinderen. Ik voel me trots en direct daarna overvalt me een gevoel van oneerlijkheid en pure willekeur. Hoezo zijn wij degenen die mogen helpen en zij het die hulp nodig hebben? Het had net zo goed andersom kunnen zijn, dat ik hier met mijn gezin elke dag moest vechten om te overleven. Om te mogen leven.

Dat we samen zouden gaan stond vanaf het begin vast. De afgelopen maanden was ons huis een overslagpunt voor Project Keep Playing. Vanaf december stonden er meerdere malen per week mensen aan de deur om speelgoed te brengen en kwamen er pakketjes uit het hele land. Geen punt voor Steijn en Isabel, deze dozen vol ingepakte cadeautjes waren voor de Kinderen van Moria. Vanzelfsprekend. Alle kinderen moeten namelijk kunnen spelen.

Onwijs trots ben ik op mijn kinderen. Op mijn stoere sterke Steijn die zich vol heeft ingezet om ons project te laten slagen. Wat geweldig en intens om dit samen te mogen doen.